2012. július 12., csütörtök

Kálvin és a zsidók

 Nagyon jó hanganyag hallgatható meg a Filosz  rádió lapján (content/tartalom menü), Kálvin és a zsidók címmel (illetve letölthető). A beszélgetés Dr. Tatai István, Református lelkésszel készült. A fő gondolat a szövetségteológia körül forog, mely a kálvinizmus fő üdvtörténeti teológiája. Némi képet kaphatunk a szövetségteológia létrejöttének korabeli teológiai hátteréről a szubtitúciós (behelyettesítési) teológia és az anabaptizmus vonatkozásában.
A Parókia  fórumon rendszeresen értesítést kapunk Sztalker nevű felhasználótól az újabb felvételekről, főleg a zsidósággal kapcsolatban.
Ajánlom még ezt a hanganyagot is, mely  Dr Tatai István és Ujvári László beszélgetése a szubsztitúciós/behelyettesítési modell értékeléséről, avagy Elvetette-e Isten az Ő népét? - címmel.

2 megjegyzés:

 1. köszönöm a kedves szavakat! Istvánnal már lassan egy éve minden hónapban találkozunk, nagyon sokat tanultam tőle. disszertációja megjelent nyomtatásban Izrael és az Egyház címmel, ha valakit érdekel, szívesen kipostázzuk!
  Ujvári László/sztalker

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Engem mindenképpen érdekel (utánvételesen?), a parókiafórumon dobok egy pü-t, a címemmel.
   előre is köszi.

   Törlés

Kérem a kedves kommentelőket, hogy ne írjatok névtelenül, ha az elején nincs nicknév(névtelenre gördítve), akkor a végére írjátok alá!